Young Vanderlande is opgezet met als doel om de jonge professionals binnen Vanderlande te ondersteunen bij het vergroten van hun netwerk en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling. Om dit doel te bereiken organiseert de Board van Young Vanderlande regelmatig activiteiten zoals workshops, business games, case-avonden en bedrijfsbezoeken. Op 28 juni 2018 bezocht de board We.-Escape in Eindhoven, een samenwerking tussen TheTrueTalentTeam en Escaperoom Eindhoven die de groepsdynamiek inzichtelijk en bespreekbaar maakt.

“Het was een erg leuke ervaring. Een sterk punt is dat we videobeelden met daarop gedragsvormen van jezelf en andere teamgenoten konden terugkijken waardoor we elkaar konden reflecteren. Als groep hebben we meer inzage gekregen in hoe de groepsdynamiek in elkaar steekt en daar kunnen we nu gericht op handelen. Door de We.-scan konden we goed zien waar we als team goed in zijn, maar ook waar we ons in kunnen ontwikkelen. Wat bij ons opviel is dat wij minder met zijn allen elk klein ding moeten willen bespreken.”

“Door ook de individuele Me.-scan van een ieder te bespreken waar de andere teamleden bij zaten, weten we nu beter waar de leerpunten van elkaar zitten. Nu is het zaak dat we elkaar de ruimte geven en ondersteunen om op de genoemde punten ons verder te ontwikkelen. We raden de escape room in combinatie met een We.-scan zeker aan, gezien het een heldere kijk geeft op het team waar je onderdeel van bent. Daarnaast raden we ook de individuele Me.-scan zeker aan. Het is bijzonder om te zien hoeveel informatie er uit de zeer korte scan komt die je daadwerkelijk een handvat geeft om jezelf te ontwikkelen.”