Bedrijfsbiografie

Next Level Escaperoom Eindhoven

Het bedrijf wordt in januari 2015 opgericht door Marijn Hummelink en Sil Michels. Hun doel is een totaalconcept op te zetten in het centrum van Eindhoven waarbij de escaperoom centraal staat en men op dezelfde locatie een hapje kan eten en een drankje kan pakken. Al snel belanden ze bij de Oude Rechtbank waar ze na korte onderhandelingen besluiten hun idee te verwezenlijken.

Eind mei 2015 werd de opent Escaperoom Eindhoven met hun eerste kamer “The Suspicious Farmhouse”. Al bijna direct werd duidelijk dat de verhaallijn, gebruik van techniek en creativiteit zich onderscheidt van andere escaperooms. Ze zijn op dat moment de 2e in Eindhoven en ongeveer de 50e in Nederland. Dit groeit in een jaar uit naar bijna 200 escaperooms waarbij ze als enige met één escaperoom zoveel excellente reviews wisten te vergaren dat zij als de 3e beste escaperoom van Nederland werden bekroond.

Eind april 2016 weten zij hun concept te verkopen aan een Nederlands stel woonachtig in Aruba. Ze huren een bouwruimte, sprokkelen alle onderdelen van de complete room weer bij elkaar, bouwen het in delen op en testen de room voor zover dat mogelijk is. Half juli 2016 wordt de escaperoom per boot naar Aruba vervoerd welke na 3 weken aankomt op locatie. Begin augustus vliegen zij, met een inmiddels doorgewinterd team, naar Aruba en bouwen daar geheel volgens plan in 2 weken één van de toprooms van Nederland op. Tegenslagen worden overwonnen en verloren tijd wordt ingehaald door hard werken. Nog geen 2 weken later opent Escaperoom Aruba de deuren voor het grote publiek.

Begin januari 2018 wist een medewerkster een compleet nieuw concept op te zetten en daarmee schudt ze iedereen wakker. EscDating is een begrip en daarmee ook de bekendheid op tv, radio en bladen. We worden o.a. vernoemd op Editie NL, Omroep Brabant, Glow FM, Q-Music, 3FM, ED en Flair. Het loopt storm en mensen hebben geweldig ge-escdate!

In mei 2017 besluiten de eigenaren beide weer fulltime ondernemer te worden en hun grootste project tot nu toe te starten met als doel; één van de top escaperooms van Nederland bouwen. Na bijna 12 maanden bouwen en testen wordt er vanuit niets een compleet werkende 4D experience gebouwd. Daarmee gaat ook de complete website op de schop inclusief huisstijl en branding; Next Level Escaperoom Eindhoven is geboren. Op 14 mei 2018 opent ze haar deuren voor publiek en de uitbundige reacties van de eerste bezoekers bevestigen de nieuwste sensatie van Nederland. Enkele maanden later wordt het meesterwerk bekroont tot de nummer 1 escape room van de Benelux op de onafhankelijke reviewsite EscapeTalk.

In maart 2019 wordt beginnen we aan de bouw van de high-tech mobiele escape room voor Sioux Technologies. Dit project met een zeer strakke deadline, Techfestival Strijp-S op 20 mei, vergt nauwe samenwerking met verschillende bedrijven om dit tot een succes te maken. Enkele dagen voor het festival weet ons team de complete experience werkend te krijgen! Super trots op deze prestatie!!

Wat zal de toekomst ons brengen… geen idee! Maar één ding is zeker, wij zullen mensen nog jaren lang een geweldige ervaring blijven geven!